Marco Somer


Patron-cuisinier Marco Somer werd op 7 mei 1983 geboren in het plaatsje Doesburg, maar groeide op in Hellevoetsluis en Ommen. Als kind bezocht hij regelmatig de boerderij van zijn grootouders in Drenthe, waar hij onder andere kennismaakte met de balkenbrij van zijn oma, een gerecht dat hij nog altijd klaarmaakt. Door de ontdekking van deze vergeten en andere recepten begon de jonge Marco te dromen van een beroep als kok en vooral van een eigen restaurant. Hij volgde een koksopleiding in Zwolle en doorliep zijn eerste leerjaren als beginnend kok in Hotel De Zon in Ommen. Uiteindelijk bleek Ommen toch te beperkt voor zijn culinaire ambities, waarop hij naar Rotterdam vertrok.


Marco kwam terecht bij het Westin Hotel, waar hij anderhalf jaar werkte onder chef Walter van Eersel, die niet alleen een chef maar ook een mentor bleek te zijn. Hierna besloot hij naar Londen te gaan om daar van het hoogste niveau te proeven bij restaurant Maze van Gordon Ramsay. Van chef Jason Atherton leerde hij het klappen van de zweep en deed genoeg kookervaring op voor een heel leven. Na het avontuur in Londen ging hij voor Gert Blom en Harrie Baas werken in Amarone. Hier leerde hij zich staande te houden in de hectische wereld van de tophoreca van Rotterdam. Vervolgens belandde hij bij De Harmonie, waar hij werkte als souschef. Dit deed hij met zoveel plezier dat hij geen moment twijfelde toen hem werd aangeboden het roer over te nemen. De droom die hij al zo lang koesterde kwam eindelijk uit.


In de keuken wordt Marco bijgestaan door souschef Jos van Hengel.




Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief! >